Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین - رابعه تیموری: باد خنکی می‌وزد و ته مانده گرمای ظهر را از خیابان یافت‌آباد جمع می‌کند. بازار هنوز در چرت نیمروزی به سر می‌برد و فقط گذر پر شتاب وگاه و بیگاه خودروها سکوت آن را بر هم می‌زند. در ابتدای بازار پارکینگی طبقاتی قرار گرفته که ترکیب خوشایندی از چوب و شیشه در نمای دیوارهای بلند آن دیده می‌شود، اما قسمتی از رویه چوبی دیوار که فرو ریخته و ترمیم نشده، توی ذوق می زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمی آن سوتر و در راسته شرقی بازار فروشگاه‌های مبل واقع شده‌اند که  با استفاده از نور ملایم و رنگارنگ آباژورها و چراغ های خواب، دکوراسیون آرامش‌بخشی را به وجود آورده اند. فروشگاه‌های بزرگ‌تر شبیه سالنی هستند با چند اتاق مختلف و دکوراسیون‌های متفاوت، و در هر فضا پیشنهادی برای چیدن دکوراسیون اتاق‌ها با استفاده از محصولات چوبی دیده می‌شوند : قسمتی از دیوار فروشگاهی به رنگ کائوچو است و شبیه تنه درختانی قطور. وسط فضا میز ناهارخوری گذاشته شده که رومیزی و لیوان‌های شربت‌خوری بر روی آن قرار گرفته‌اند. در قسمتی که به‌عنوان نمایشگاه سرویس خواب در نظر گرفته شده، کتاب‌های مختلف و سفالینه‌هایی خوش نقش در قفسه‌های ساده و کوچک چوبی چیده شده‌اند و اتاق پذیرایی کاملا مبله است و بزک شده با تابلوهای فرش و نقاشی رنگ و روغن.

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید

راش‌های خوش پوش

تنوع رنگ و نقش در روکش‌های پارچه‌ای محصولات چوبی جلوه خاصی به نمایشگاه‌ها و فروشگاه‌های بازار داده است و فوم‌های ساده یا راه‌راه و پارچه‌هایی پر از گل و بته‌ بر تن راحتی‌های تراشیده از چوب راش یا مبلمان‌های قطور منبت‌کاری شده خوب خودنمایی می‌کنند. انگار تولیدکنندگان بازار چندان دغدغه استفاده از پارچه های وطنی را نداشته اند و روکش اغلب مبلمان ها با محصولات کشورهای همسایه تولید شده اند. بازارهای راسته غربی شبیه مراکز خدمات پس از فروش هستند : عرضه چرم و پارچه رومبلی، فروش تشک‌های تختخواب و تعمیرات مبلمان، اما در میان آنها تک و توک فروشگاه‌های عرضه محصولات چوبی هم به چشم می‌خورد.

تا چند سال پیش این مبل و راحتی و بوفه و کنسول‌های چوبی در داخل همین بازار و در کارگاه‌هایی کوچک ساخته می‌شدند که پس از انتقال کارگاه‌ها به خارج از شهر، این کارگاه‌ها بدون آن که نما و شرایط فیزیکی آنها تغییر کنند، به مجتمع‌های تجاری تبدیل شدند. «‌رضا اسماعیلی» یکی از کاسبان این مجتمع‌های قدیمی است. او که از چند سال پیش به جای پدر اداره فروشگاه خانوادگیشان را برعهده گرفته، از کسادی بازار در این مجتمع های قدیمی  گلایه دارد و می گوید : «اینجا ویترین مغازه‌ها دید کافی ندارند و بسیاری از مشتریان بدون نیم نگاهی به مغازه‌های مجتمع‌های قدیمی به سراغ مجتمع‌های تجاری تازه‌ساز می‌روند. »

بازارهای محلی نوپا

اسماعیلی از کمبود روشنایی خیابان آزادی می‌گوید که در پشت مجتمع‌های تجاری راسته شرقی قرار گرفته است : «در خیابان آزادی روشنایی کافی وجود ندارد و خودرو مالکان بازار که در این خیابان خودروهایشان را پارک می‌کنند، چند بار مورد سرقت قرار گرفته است. » فروشندگان فروشگاه‌های شیک و پر رنگ و لعاب انتهای خیابان یافت‌آباد انگار یقین دارند که تا هوا خنک نشود، از مشتری‌های دست به جیب بالاشهری خبری نیست. آنها در خنکای مطبوع دستگاه‌های تهویه نشسته‌اند و با خواندن کتاب یا ور رفتن گوشی‌های تلفن همراه و رایانه‌هایشان خود را سرگرم می‌کنند.

در این پاساژها پلکان‌های برقی طبقات مختلف مجتمع را به هم مرتبط کرده و به هر طبقه که پا می‌گذارید، چینش و دکوراسیون زیبایی از صنایع چوب در فضاهای مسکونی را می‌بینید. «‌حامد محمدی» که بیش از ١٠ سال در بازار مبل ایران فروشندگی کرده ، از روزهایی نه چندان دور می‌گوید که بازار مبل یافت‌آباد در پایتخت رقیبی نداشت و یکه‌تازی می‌کرد. او می‌گوید : «آن زمان مردم بالاشهر و پایین شهر مجبور بودند از این بازار خرید کنند، ولی چند سالی است که در محله‌های جنوب شهر بازارهای صنایع چوبی محلی راه افتاده که قیمت محصولاتشان از بازار یافت‌آباد پایین‌تر است و اهالی جنوب شهر ترجیح می‌دهند از این بازارهای محلی خرید کنند. »

بازار رقابتی

محمدی دایر شدن بازارهای فروش در شهرستان‌ها را از دلایل کم‌رونق شدن بازار مبل می‌داند : «قبلا ما تعداد زیادی مشتری دائمی شهرستان داشتیم که دایر شدن بازارهای فصلی در محل سکونتشان، آنها را از مراجعه به تهران بی‌نیاز کرده است.» دیگر هوا خنک شده و کم‌کم سروکله  مشتریانی که از خواب قیلوله بیدار شده اند پیدا می‌شود.

«‌محمد عظیمی» که از راه دور برای خرید آمده، از کمبود آبسردکن و سوپرمارکت در بازار مبل گلایه می کند و درباره کمبود تابلوهای راهنمای بازار می‌گوید : «بوفه و ویترین چوبی را که در یکی از فروشگاه‌ها دیدم، پسندیدم اما پس از چرخی که برای اطمینان از مناسب بودن انتخابم در بازار زدم، نمی‌توانم آن فروشگاه را پیدا کنم و تابلوی راهنمایی هم برای نشان دادن مسیر وجود ندارد. »

«‌حسن ذاکری» راننده وانت‌باری است که کالاهای خریداری شده مشتریان بازار را به خانه‌هایشان می‌رساند. او خاطرات جالبی از حرفه‌اش تعریف می‌کند : «بسیاری از مشتریان در اینجا آنقدر محو تماشای طرح‌ها و مدل‌های مختلف مبلمان و لوازم چوبی می‌شوند که بدون دقت کالایی را انتخاب می‌کنند. اما وقتی همان جنس را در فضای منزلشان و به دور از زرق‌وبرق بازار می‌بینند، تصور می‌کنند در ارسال کالای مورد پسندشان اشتباهی پیش آمده است! ‌»

کد خبر 690025 برچسب‌ها همشهری محله صنعت منطقه ۱۷

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: همشهری محله صنعت منطقه ۱۷ فروشگاه ها بازار مبل یافت آباد شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۸۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور هشدار نارنجی دریایی در هرمزگان/آخر هفته دریا مواج خواهد بود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری هرمزگان، مهرداد حسن زاده مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان اظهار داشت: روزهای آخر هفته جزایر قشم، هرمز، هنگام، کیش، سیری، بوموسی، لاوان، لارک، تنب بزرگ و تنب کوچک تحت تأثیر شرایط ناپایدار دریایی خواهند بود که از ظهر فردا پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه شروع می‌شود و تا جمعه ادامه دارد.

حسن زاده وزش باد شدید و مواج شدن دریا را همراه با مخاطره دانست و افزود: مردم، ورزشکاران، دریانوردان، صیادان و آبزی‌پروران مراقب باشند و از هرگونه ورزش و تفریح دریایی، تردد شناورهای مسافری و تجاری بزرگ و کوچک دوری کنند.

وی از آمادگی دستگاه‌های امدادرسان به ویژه در مناطق دریایی خبر داد و گفت: صیادان و آبزی‌پروان برای جلوگیری از آسیب احتمالی به تورهای صید و قفس‌های پرورش ماهی مراقبت‌های لازم را در نظر داشته باشند.

کد خبر 6099973

دیگر خبرها

  • هم‌آرایی نوآوران برای رفع چالش‌های فولاد مبارکه
  • ‌ایران کوچک‌ترین تهدید را با کوبنده‌ترین حمله پاسخ خواهد داد
  • خطر بزرگ‌ در بازار کار/ تا سال ۱۴۰۷ چه اتفاقی می‌افتد؟
  • خطر بزرگ‌ترش روی بازار کار/تا سال ۱۴۰۷ چه اتفاقی می‌افتد؟
  • توصیه رئیس پلیس پایتخت به ماموران در طرح نور
  • خلیج فارس توفانی می‌شود
  • صدور هشدار نارنجی دریایی در هرمزگان/آخر هفته دریا مواج خواهد بود
  • ویترین تسنیم شماره ۶۶۱/تهران؛ پایتخت امنیت
  • آغاز ترافیک صبحگاهی در بزرگراه های پایتخت
  • عدم همخوانی میزان کشفیات با ارزش بازار قاچاق پوشاک